15 Haziran 2015 Pazartesi

AŞKIN ATEŞ RÖPORTAJI

Galatasaray hakkındaki yorumlarıyla bilinen kişilerle bir röportaj serisi yaptık işte onlardan  Aşkın Ateş  ( @AskinAtes29  ) röportajı sizinle...





1.Sizce bu şampiyonluk teknik heyet ve yönetimi takviyeler konusunda yanıltır mı ? Çünkü başarılı bir takıma fazla takviye yapmak istemeyebilirler ?

Aşkın Ateş: Kesinlikle şu anki gidişat yanılttığını gösteriyor. Aslında şampiyon olurken  acı çektiğimiz ortada umarım bu yanılgıdan dönülür ve gerekli takviyeler yapılır.

2.Kadro mühendisliği bakımından Hamza Hamzaoğlu'nu ilk defa değerlendirme şansına sahip olacağız.Şampiyonlar ligindeki takımların gücü göz önüne alındığı zaman sizce bu konuda nasıl bir yol izlemeli ?

Aşkın Ateş: Takımın yaş ortalaması yüksek . Bu nedenle yaşlı oyunculardan uzak durmamız gerektiğini düşüyorum. Fazla takviyeden ziyade 3 4 tane ilk 11 oyuncusu almamız bizi CL'de başarıya götürebilir.

3.Hamza Hamzaoğlu geçen hafta katıldığı bir TV programında istatistiklere fazla önem vermem dedi.Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir ?

Aşkın Ateş: "İstatistikler mini etek gibidir,asıl göstermesi gerekeni göstermez "diye bir cümle vardır. Kesinlikle katılıyorum. İstatistiksiz olmaz ama sadece onu baz alarakta başarı sağlanamaz.

4.Chedjou-Semih ikilisi stoper için yeterli mi yoksa takviye gerekiyor mu ?

Aşkın Ateş: Kesinlikle yeterli değil.Kesinlikle geriden oyun kurabilen tecrübeli bir isme ihtiyacımız var.

5.Melo,Semih,Telles ve Bruma'nın ayrılma ihtimalleri var.Sizin bu oyuncular hakkında değerlendirmeniz nedir ?


Aşkın Ateş: Gitmek isteyeni,tutma taraftarı değilim.Melo gitmek İstiyorsa ,gidebilir. Semih,Telles ve Bruma takımın yaş ortalamasını düşüren yetenekli isimlerimiz, değerini bulmadıkça bu isimlerin  satılması taraftarı  değilim.

6.Galatasaray'ın transfer gündeminde kendini kanıtlamış büyük futbolcular var,sizce bu transfer politikası ne kadar doğru ?

Aşkın Ateş: Liste bakımından doğru. Ancak listede ki isimleri tek tek kaybediyoruz bu nedenle ağır olduğumuzu düşünüyorum.

7.Hamza Hamzaoğlu şampiyon olmasına rağmen kadro tercihi ve oyuncu değişikleri yüzünden çok eleştirildi.Siz Hamza Hoca'nın tercihlerini nasıl buluyorsunuz ?

Aşkın Ateş: Bence yeterli bir hoca değil ancak bir sezon daha kredisi olduğunu düşünüyorum . Motivasyon ve arkadaşlık konusunda bize kattıkları muazzam . Bu konuda hakkını teslim etmiş olalım.

8.Galatasaray'da Hamza Hoca'nında dediği gibi ayrılacak çok futbolcu var.Sizce kimlerle yollar ayrılmalı ?

Aşkın Ateş: Eray,Yekta, Aydın,Dzemaili, Pandev,Umut.

9.Tarık bu sene çok başarısız olurken Sabri onun aksine başarılı bir sezon geçirdi.Sağ bek mevkisine transfer yapılacağı yönünde haberler varken yedek olarak hangisiyle devam edilmeli ?


Aşkın Ateş: İkisinin kadro da tutulması taraftarıyım.
Ayrıca ; Kesinlikle sağ bek almamız gerekiyor.

10. Abdürrahim Albayrak ve Ali Dürüst ikilisinin oluşturduğu olumlu hava şampiyonluk için önemli bir etkendi.Yeni yönetim seneye bunun eksikliğini hissedilebilir mi ?

Aşkın Ateş: Maalesef hissedebilir.  Severiz yada sevmeyiz bu ikili takıma çok şey katıyor ve kattı. Oyuncuların her sorunuyla ilgileniyorlar..bir nevi babalık yapıyorlar. Ancak bizi bu duruma zorunlu kılan sistemi değiştirmemiz gerekiyor.

11.Son olarak Sinan Gümüş,Koray Günter gibi yetenekli futbolcular için nasıl bir yol haritası çizilmeli ?

Aşkın Ateş:  Sinan kesinlikle takıma Monte edilmeli. Koray gelecek transferlere göre kiraya verilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder